WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated December 9, 2018)

User projects written in or related to FreeBASIC.
kcvinu
Posts: 173
Joined: Oct 07, 2015 16:44
Location: Keralam, India

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 4, 2018)

Postby kcvinu » Sep 05, 2018 15:50

@PaulSquires,
Hi, I just tested WinFBE with thinbasic interpreter. Test was success. WinFBE can run thinBasic files. I would like to know how to enable thinBasic syntax highlighting in WinFBE. Any help ?
PaulSquires
Posts: 715
Joined: Jul 14, 2005 23:41
Contact:

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 4, 2018)

Postby PaulSquires » Sep 05, 2018 16:58

kcvinu wrote:@PaulSquires,
Hi, I just tested WinFBE with thinbasic interpreter. Test was success. WinFBE can run thinBasic files. I would like to know how to enable thinBasic syntax highlighting in WinFBE. Any help ?

I guess you could add/append the keywords to the list of FreeBASIC keywords. Environment Options / FreeBASIC Keywords
There is no separate option to add additional keyword lists like thinbasic, you would have to add them to an existing list.
kcvinu
Posts: 173
Joined: Oct 07, 2015 16:44
Location: Keralam, India

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 4, 2018)

Postby kcvinu » Sep 05, 2018 18:07

@PaulSquires,
Hi, Thanks for the reply. I have append some thinBasic keywords to it and restart WinFBE. But it wont recognize thinbasic keywords.
deltarho[1859]
Posts: 1652
Joined: Jan 02, 2017 0:34
Location: UK

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 4, 2018)

Postby deltarho[1859] » Sep 05, 2018 18:54

@kcvinu

I have added a pile of WinAPI functions to my list without a problem.

What did you do exactly?
Josep Roca
Posts: 392
Joined: Sep 27, 2016 18:20
Location: Valencia, Spain

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 4, 2018)

Postby Josep Roca » Sep 05, 2018 18:57

AFAIK you have to add them in lowercase.
deltarho[1859]
Posts: 1652
Joined: Jan 02, 2017 0:34
Location: UK

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 4, 2018)

Postby deltarho[1859] » Sep 05, 2018 20:00

Josep Roca wrote:AFAIK you have to add them in lowercase.

Yes, we do.
kcvinu
Posts: 173
Joined: Oct 07, 2015 16:44
Location: Keralam, India

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 4, 2018)

Postby kcvinu » Sep 05, 2018 21:05

deltarho[1859] wrote:@kcvinu

I have added a pile of WinAPI functions to my list without a problem.

What did you do exactly?

Oh, my bad. I just added those keywords in mixed caps.
kcvinu
Posts: 173
Joined: Oct 07, 2015 16:44
Location: Keralam, India

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 4, 2018)

Postby kcvinu » Sep 05, 2018 21:06

Josep Roca wrote:AFAIK you have to add them in lowercase.

Thanks Jose Roca
PaulSquires
Posts: 715
Joined: Jul 14, 2005 23:41
Contact:

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 5, 2018)

Postby PaulSquires » Sep 06, 2018 0:04

Version 1.7.9 (September 1.7.9)
- Fixed: Relative paths in User Tools commands failing after compiles (a compile would change current folder).
- Fixed: Per 1.7.8, accidentally neglected to include latest FBC nightly build and GCC 8.1. It is now included in 1.7.9.

https://github.com/PaulSquires/WinFBE/releases
deltarho[1859]
Posts: 1652
Joined: Jan 02, 2017 0:34
Location: UK

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 5, 2018)

Postby deltarho[1859] » Sep 06, 2018 1:49

PaulSquires wrote:- Fixed: Per 1.7.8, accidentally neglected to include latest FBC nightly build and GCC 8.1. It is now included in 1.7.9.

Drum roll. <smile>

Great work, Paul.
Carlos Herrera
Posts: 63
Joined: Nov 28, 2011 13:29
Location: Dictatorship

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 5, 2018)

Postby Carlos Herrera » Sep 06, 2018 7:38

PaulSquires wrote:Please let me know .... if there is anything else that should be included in the package.

Please consider the pre-compiled versions of FBMath library by Jean Debord. If author agrees, of course.
Carlos
RNBW
Posts: 175
Joined: Apr 11, 2015 11:06
Location: UK

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 5, 2018)

Postby RNBW » Sep 26, 2018 10:32

I use the WinFBE Editor most of the time now for FreeBASIC programming. I know the following is hotly disputed, but what I miss most is the ability to do a hard printout of all or part of my code to a printer. Is there any chance that this facility could be included?

The WinFBE Editor is not alone in this. The only FreeBASIC Editor that I've looked at that includes PRINT in its menu is FBEdit and this only prints in black and white.

Currently, I print out using PowerBASIC, but this doesn't allow the print out of line numbers, which FBEdit does. Very useful for handwritten notes.
Luis Babboni
Posts: 294
Joined: Mar 15, 2015 12:41

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 5, 2018)

Postby Luis Babboni » Sep 28, 2018 1:36

Hi, thanks for your work!
It not have the option to have those "+" or "-" places to click to contract or expand the view in For/next; If/Endif; etc?
Josep Roca
Posts: 392
Joined: Sep 27, 2016 18:20
Location: Valencia, Spain

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 5, 2018)

Postby Josep Roca » Sep 28, 2018 1:58

Luis Babboni wrote:Hi, thanks for your work!
It not have the option to have those "+" or "-" places to click to contract or expand the view in For/next; If/Endif; etc?


Code: Select all

Menu
  |_ Options
      |_ Environment Options
          |_ Code editor
              |_ Check checkbox "Show fold margin"
bcohio2001
Posts: 496
Joined: Mar 10, 2007 15:44
Location: Ohio, USA
Contact:

Re: WinFBE Editor and FreeBASIC Compiler (All-in-One Package) (Updated September 5, 2018)

Postby bcohio2001 » Sep 30, 2018 0:03

Still having issues with indentation with 'Select Case' and If/Then/Else.
(Hyphens used to show issue)

Code: Select all

Select Case x
---Case 1
------y=1
------Case 2
---------y=2
End Select

If y=0 then
---z=0
---Else
------z=1
End If

Return to “Projects”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests