FBIde 0.4.6 r3 Avilable now

User projects written in or related to FreeBASIC.
VonGodric
Posts: 997
Joined: May 27, 2005 9:06
Location: London
Contact:

FBIde 0.4.6 r3 Avilable now

Postby VonGodric » May 26, 2011 17:08

UPDATE
This release includes latest patch by MySoft that fixes issues outlined by fxm


I'm happy to announce the availability of new FBIde relase.

This is a bug fix release and repackaged with the latest version of FreeBASIC (0.22)

Big big thanks to MySoft who provided help, support and patches for this release.

Change log:
  • Fixed help related issue where pressing F1 would make FBIde unresponsive ( Patch By MySoft )
  • Fixed find failure ( Patch by MySoft )
  • Fixed issue with fbc path becoming corrupt internally due to changing working directory ( Patch by MySoft )
  • Fixed keyword save issue in settings dialog ( Patch by MySoft )
  • Added missing keywords ( VonGodric )
  • Added new theme Obsidian ( VonGodric )

http://fbide.freebasic.net/index.php?menuID=56
Last edited by VonGodric on May 29, 2011 12:38, edited 1 time in total.
Imortis
Moderator
Posts: 1620
Joined: Jun 02, 2005 15:10
Location: USA
Contact:

Postby Imortis » May 26, 2011 17:25

Awesome! Are you going to be getting back into active development, or is this a one time deal?
counting_pine
Site Admin
Posts: 6169
Joined: Jul 05, 2005 17:32
Location: Manchester, Lancs

Postby counting_pine » May 26, 2011 17:34

Cool, thanks for doing this. (I like the Obsidian theme :)

Is it possible/necessary to apply any of the patches to the 0.4.7 beta release? (Although to be honest I can't recall any specific reason why I'm using that one.)
fxm
Posts: 9014
Joined: Apr 22, 2009 12:46
Location: Paris suburbs, FRANCE

Postby fxm » May 26, 2011 18:50

The new FBIde is no more compatible of this setting (from counting_pine):

- Leaving the command line window open when the program finishes
This basically consists of wrapping the Run command in "cmd /c [Run command] & pause", which opens up a command window which does the Run Command, and then run Pause to wait for a keypress before closing. This is a good alternative to putting Sleep at the end of a console program, and also stops the window closing if the program aborts with an error, allowing you to see the message returned. So it's good to use with '-exx' (not so useful with '-s gui').

Run command:
cmd /c "<$file>" <$param> & pause

Error induced: execution of command failed (error 267)


referring to post:
http://www.freebasic.net/forum/viewtopi ... 731#121731
fxm
Posts: 9014
Joined: Apr 22, 2009 12:46
Location: Paris suburbs, FRANCE

Postby fxm » May 26, 2011 19:02

In addition, the configurable menu 'Run / Active paths' has disappeared!
Why?

(But it seems that this configuration is activated by default)
Shadowwolf
Posts: 341
Joined: May 27, 2005 7:01
Location: Canada
Contact:

Ya, he's getting back into fbide development.

Postby Shadowwolf » May 26, 2011 20:05

Ya, he's getting back into fbide development. And has some pretty interesting plans.
fxm
Posts: 9014
Joined: Apr 22, 2009 12:46
Location: Paris suburbs, FRANCE

Postby fxm » May 26, 2011 20:36

fxm wrote:The new FBIde is no more compatible of this setting (from counting_pine):

- Leaving the command line window open when the program finishes
This basically consists of wrapping the Run command in "cmd /c [Run command] & pause", which opens up a command window which does the Run Command, and then run Pause to wait for a keypress before closing. This is a good alternative to putting Sleep at the end of a console program, and also stops the window closing if the program aborts with an error, allowing you to see the message returned. So it's good to use with '-exx' (not so useful with '-s gui').

Run command:
cmd /c "<$file>" <$param> & pause

Error induced: execution of command failed (error 267)


referring to post:
http://www.freebasic.net/forum/viewtopi ... 731#121731

When I open a CMD prompt from FBIde (menu 'Run / CMD prompt') and print the 'path', it seems be truncated!


Previous FBIde:
    Microsoft Windows XP [version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    d:\Documents and Settings\t0003830\Mes documents\FBIde0.4.6>path
    PATH=C:\Program Files\CA\Dcs\DMScripting\;C:\Program Files\CA\DCS\CAWIN\;C:\WIND
    OWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\Program Files\Fichiers commu
    ns\Roxio Shared\10.0\DLLShared\;C:\Program Files\Fichiers communs\Roxio Shared\D
    LLShared\;C:\Program Files\Fichiers communs\Roxio Shared\DLLShared\;C:\Program F
    iles\Fichiers communs\Roxio Shared\10.0\DLLShared\;C:\Program Files\CA\SharedCom
    ponents\CAM\bin;C:\Program Files\CA\Unicenter Software Delivery\BIN;C:\CA_APPSW;
    P:\Win2000\Oracle9i\Bin;P:\Win2000\Oracle.734\bin;C:\Program Files\THALES\Mistra
    l Nomade NG\;C:\Program Files\Thales\MiniCita\Access Control\;C:\Program Files\C
    A\SC\Csam\SockAdapter\bin;C:\Program Files\CA\SC\CBB\;C:\Program Files\CA\DSM\bi
    n


    d:\Documents and Settings\t0003830\Mes documents\FBIde0.4.6>
This new FBIde:
    Microsoft Windows XP [version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    d:\Documents and Settings\t0003830\Mes documents\FBIde0.4.6r2>path
    PATH=C:\Program Files\CA\Dcs\DMScripting\;C:\Program Files\CA\DCS\CAWIN\;C:\WIND
    OWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\Program Files\Fichiers commu
    ns\Roxio Shared\10.0\DLLShared\;C:\Program Files\Fichiers communs\Roxio Shared\D
    LLShared\;C:\Program;d:\Documents and Settings\t0003830\Mes documents\FBIde0.4.6
    r2\


    d:\Documents and Settings\t0003830\Mes documents\FBIde0.4.6r2>
fxm
Posts: 9014
Joined: Apr 22, 2009 12:46
Location: Paris suburbs, FRANCE

Postby fxm » May 26, 2011 21:30

fxm wrote:The new FBIde is no more compatible of this setting (from counting_pine):
. . .
Run command:
cmd /c "<$file>" <$param> & pause

Error induced: execution of command failed (error 267)


referring to post:
http://www.freebasic.net/forum/viewtopi ... 731#121731

If I replace the file 'FbIdeFix.dll' of this new version, by the file 'FbIdeFix.dll' associated with the previous patch 'fbide_fixed.exe', it runs with the '-exx runtime error' configuration:
Run command:
cmd /c "<$file>" <$param> & pause
VonGodric
Posts: 997
Joined: May 27, 2005 9:06
Location: London
Contact:

Postby VonGodric » May 26, 2011 21:41

Imortis - yeah hopefully. I've been working a bit. but we'll see.

counting_pine - patches are for 0.4.6 because its the "stable" release. the 0.4.7 is unfinished and buggy. Project support is half baked. I suppose some fixes will work with it and some won't be necessary.

fxm - thanks for reporting about the issues. We are looking to fix them and have a new release up soon.
Lachie Dazdarian
Posts: 2337
Joined: May 31, 2005 9:59
Location: Croatia
Contact:

Postby Lachie Dazdarian » May 26, 2011 22:18

Thanks for this effort VonGodric. I really appreciated it.
Mysoft
Posts: 760
Joined: Jul 28, 2005 13:56
Location: Brazil, Santa Catarina, Indaial (ouch!)
Contact:

Postby Mysoft » May 26, 2011 22:23

ok, i have fixed the "path" and the "run command" issue...

and i also added Version Info to the DLL
so this update is version 1.0.1.6

you can get the updated DLL here:
http://jafile.com/uploads/mysoft/fbidefix_update.zip


von will probabily add this update to his official release tomorrow...

but so thanks, for the report :)
fxm
Posts: 9014
Joined: Apr 22, 2009 12:46
Location: Paris suburbs, FRANCE

Postby fxm » May 26, 2011 22:30

Mysoft wrote:ok, i have fixed the "path" and the "run command" issue...

and i also added Version Info to the DLL
so this update is version 1.0.1.6

you can get the updated DLL here:
http://jafile.com/uploads/mysoft/fbidefix_update.zip


von will probabily add this update to his official release tomorrow...

but so thanks, for the report :)

Now it works perfectly.
A big thank you for your work.
rolliebollocks
Posts: 2655
Joined: Aug 28, 2008 10:54
Location: new york

Postby rolliebollocks » May 26, 2011 22:59

Awesome, looks great. Thanks!
AGS
Posts: 1284
Joined: Sep 25, 2007 0:26
Location: the Netherlands

Postby AGS » May 27, 2011 0:59

When dragging the top of the view window up something goes wrong with repainting of the screen. It's as if the top of the result window functions clears the part of the screen it covers (turning it black). When going back down again and releasing the mouse the part of the screen that was black turns white again.

When I drag the top of the window completely down (all the way to the bottom of the desktop) the windows taskbar goes black as well. After a repaint the blackness disappears. Still, the screen should not turn black (should it?)

And now I am seeing the screen that's behind the fbide window when I drag the top of the result window. Really strange. Same thing happens when dragging the side of the sub/function browser.

Could this have something to do with the transparency 'features' of windows 7? I'm using windows 7 64bit (nvidia geforce gt 220).
fxm
Posts: 9014
Joined: Apr 22, 2009 12:46
Location: Paris suburbs, FRANCE

Postby fxm » May 27, 2011 5:11

@AGS

No problem under Windows XP.

Return to “Projects”

Who is online

Users browsing this forum: Kuan Hsu and 1 guest