Network problem with freebasic and freedos

DOS specific questions.
Cpcdos
Posts: 207
Joined: Mar 06, 2013 13:52
Location: France - LYON 69003
Contact:

Re: Network problem with freebasic and freedos

Postby Cpcdos » May 07, 2014 17:26

Yes! That's really weird !

But after have deleted and executed the program, TEXTE.TXT is created (the content is empty)
dkl
Site Admin
Posts: 3212
Joined: Jul 28, 2005 14:45
Location: Germany

Re: Network problem with freebasic and freedos

Postby dkl » May 07, 2014 19:11

Any luck when using CRT fopen() directly, instead of FB's Open function?

Code: Select all

const NULL = 0
#include once "crt.bi"

var filename = "X:\DOSSIER\texte.txt"

print "fopen( """ + filename + """ )"
var f = fopen( filename, "rb" )
if( f ) then
   print "successful"
   fclose( f )
else
   var e = errno
   print "failed, errno = " & e & " (" + *strerror( e ) + ")"
end if
Cpcdos
Posts: 207
Joined: Mar 06, 2013 13:52
Location: France - LYON 69003
Contact:

Re: Network problem with freebasic and freedos

Postby Cpcdos » May 07, 2014 19:44

With this code, i have this

Image
marcov
Posts: 2969
Joined: Jun 16, 2005 9:45
Location: Eindhoven, NL
Contact:

Re: Network problem with freebasic and freedos

Postby marcov » May 08, 2014 12:42

Maybe under freedos, share.exe is not loaded by default? IIRC that was needed for certain locking uses on network drives?
Cpcdos
Posts: 207
Joined: Mar 06, 2013 13:52
Location: France - LYON 69003
Contact:

Re: Network problem with freebasic and freedos

Postby Cpcdos » May 08, 2014 15:11

I must load share.exe for intall network drivers
marcov
Posts: 2969
Joined: Jun 16, 2005 9:45
Location: Eindhoven, NL
Contact:

Re: Network problem with freebasic and freedos

Postby marcov » May 08, 2014 16:00

In a typical scenario, there are two different levels on permission on Windows. First, the NTFS permissions (the "Securité dialog that you show), secondly the share level permissions. (sharing in English, Partage in French?).

Maybe the NTFS permissions are ok, but the share level ones are not. If you use a third party product to share, it might not support older versions of SMB.
Cpcdos
Posts: 207
Joined: Mar 06, 2013 13:52
Location: France - LYON 69003
Contact:

Re: Network problem with freebasic and freedos

Postby Cpcdos » May 08, 2014 18:18

Hmm..

I have tested with Windows XP and Windows 8 with FreeDos i have the same problem
but with DrDos or MSDOS i not have this problem

:/
marcov
Posts: 2969
Joined: Jun 16, 2005 9:45
Location: Eindhoven, NL
Contact:

Re: Network problem with freebasic and freedos

Postby marcov » May 09, 2014 8:32

Cpcdos wrote:I have tested with Windows XP and Windows 8 with FreeDos i have the same problem
but with DrDos or MSDOS i not have this problem


Then it is probably not FreeBasic related, and can be better moved to FreeDOS forums.
Cpcdos
Posts: 207
Joined: Mar 06, 2013 13:52
Location: France - LYON 69003
Contact:

Re: Network problem with freebasic and freedos

Postby Cpcdos » May 10, 2014 22:57

Yes, i will see

Thank you all people!

Return to “DOS”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest