Cursor for line editor

New to FreeBASIC? Post your questions here.
atreiooo
Posts: 14
Joined: Jul 31, 2010 12:41
Location: IT

Cursor for line editor

Postby atreiooo » Sep 28, 2013 7:13

i'm quite new to FB and i'm developping a small line editor for a my application using the black direct window, but i'm not able to write in the test the cursor for the character to edit, the vertical line or the underscore under it. Could someone help me?
Thanks, atreiooo
Lothar Schirm
Posts: 333
Joined: Sep 28, 2013 15:08
Location: Bavaria, Germany

Re: Cursor for line editor

Postby Lothar Schirm » Sep 28, 2013 15:18

What do you mean by "using the direct black window"? If it is the console window, you need not write a cursor, the console window uses its own cursor. If you use a graphics window (e.g. generated by a ScreenRes or a Screen command in your code), you can use the Draw String command to write a vertical line or an underscore, or you can draw a line using the Line command.
TJF
Posts: 3420
Joined: Dec 06, 2009 22:27
Location: N47°, E15°

Re: Cursor for line editor

Postby TJF » Sep 28, 2013 17:37

Hello Lothar, your first post here. Welcome to the forum.
BasicCoder2
Posts: 3344
Joined: Jan 01, 2009 7:03

Re: Cursor for line editor

Postby BasicCoder2 » Sep 28, 2013 20:58

Hi,

Not sure about the "black window" but if you use your own window there are probably lots of examples.

viewtopic.php?f=7&t=20908&hilit=line+and+editor+and+cursor
atreiooo
Posts: 14
Joined: Jul 31, 2010 12:41
Location: IT

Re: Cursor for line editor

Postby atreiooo » Sep 29, 2013 11:37

AH, i understand now, many thanks
Lothar Schirm
Posts: 333
Joined: Sep 28, 2013 15:08
Location: Bavaria, Germany

Re: Cursor for line editor

Postby Lothar Schirm » Sep 30, 2013 8:10

TJF wrote:Hello Lothar, your first post here. Welcome to the forum.

Thank you for this warm welcome!

Return to “Beginners”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests