Search found 131 matches

by Plasma
Apr 14, 2017 23:39
Forum: Community Discussion
Topic: New FreeBASIC beginners website
Replies: 61
Views: 9139

Re: New FreeBASIC beginners website

I only had time to skim it but it looks pretty good. One suggestion I have is to display the images inline at 100% size. Right now they are resized slightly smaller which makes them appear blurry unless you click on them.
by Plasma
Mar 13, 2017 19:43
Forum: Community Discussion
Topic: I'm Having a PROBLEM *SOLVED*
Replies: 32
Views: 4573

Re: I'm Having a PROBLEM

Yes, the shutdown or reboot would be a sign the PSU is being overloaded and needs to be upgraded. Your PC is not going to burst into flames if you overload the PSU, unless it is very poorly designed. I have overloaded PSUs a couple times. As I said before, his system can supply 25W to the PCI-E slot...
by Plasma
Mar 13, 2017 18:29
Forum: Community Discussion
Topic: I'm Having a PROBLEM *SOLVED*
Replies: 32
Views: 4573

Re: I'm Having a PROBLEM

You shouldn't need a new PSU. The card I linked is only 19W. Your PCI-E slot can supply 25W as indicated on the motherboard. The 300W PSU "requirement" is a recommendation based on a typical desktop computer making certain assumptions. But you have a low-power SFF system, so the power used...
by Plasma
Feb 20, 2017 21:33
Forum: Libraries
Topic: Allegro 5 problem on Linux (segmentation fault)
Replies: 4
Views: 1762

Re: Allegro 5 problem on Linux (segmentation fault)

FB's print isn't going to work in allegro graphics modes. You need to use allegro's textout function.
by Plasma
Feb 20, 2017 11:02
Forum: General
Topic: A bug or I'm blind ?
Replies: 3
Views: 651

Re: A bug or I'm blind ?

Does -0.5 work?
by Plasma
Feb 20, 2017 6:08
Forum: DOS
Topic: Best practice advice
Replies: 4
Views: 1322

Re: Best practice advice

BTrieve and dBASE were popular DBs in the DOS days. But it was all 16-bit real mode stuff.
by Plasma
Feb 18, 2017 20:56
Forum: Community Discussion
Topic: I'm Having a PROBLEM *SOLVED*
Replies: 32
Views: 4573

Re: I'm Having a PROBLEM

Well I would argue the majority of aftermarket graphics cards need external power these days. Only so much power can be provided over the bus. But with a 235W PSU you are going to need a low-power card anyway. I'm assuming your dad meant "half-height"? What model Dell do you have? My init...
by Plasma
Feb 18, 2017 18:01
Forum: Community Discussion
Topic: I'm Having a PROBLEM *SOLVED*
Replies: 32
Views: 4573

Re: I'm Having a PROBLEM

Well I would argue the majority of aftermarket graphics cards need external power these days. Only so much power can be provided over the bus. But with a 235W PSU you are going to need a low-power card anyway. I'm assuming your dad meant "half-height"? What model Dell do you have? My initi...
by Plasma
Feb 18, 2017 1:00
Forum: Community Discussion
Topic: I'm Having a PROBLEM *SOLVED*
Replies: 32
Views: 4573

Re: I'm Having a PROBLEM

Intel hasn't made standalone graphics chips since the late 90s. Your current Intel graphics are integrated into the motherboard chipset. That's why you can't find any "Intel" graphics cards. But it doesn't matter; NVidia/AMD cards will work fine. The first thing you should do is open up yo...
by Plasma
Jan 30, 2017 1:41
Forum: Community Discussion
Topic: 2017-01-28 lost posts
Replies: 13
Views: 1528

Re: 2017-01-28 lost posts

My prayer was effective! Everything now comes back well on my professional laptop. On my end, the DNS (already 24hours ago) resolved the new IP correctly for: freebasic.net but e.g.: http://www.freebasic.net *still* points to the old IP (and there's a whole lot of links, which use the http://www.-p...
by Plasma
Jan 28, 2017 22:49
Forum: Community Discussion
Topic: 2017-01-28 lost posts
Replies: 13
Views: 1528

Re: 2017-01-28 lost posts

If you are using a router you can set the DNS in there. You can also try running "ipconfig /flushdns" and restarting. Otherwise you will just have to wait for the changes to propagate.
by Plasma
Jan 28, 2017 22:31
Forum: Community Discussion
Topic: 2017-01-28 lost posts
Replies: 13
Views: 1528

Re: 2017-01-28 lost posts

Yes, I had to move hosts. Hopefully will be the last time for a long time. If you are seeing "account suspended", your cached or ISP DNS is still pointing to the old sever. You can set your hostfile to use 198.252.109.13 for freebasic.net or temporarily use 4.2.2.1/4.2.2.2 for your DNS ser...
by Plasma
Jul 03, 2016 21:37
Forum: Community Discussion
Topic: Missing posts
Replies: 25
Views: 2597

Re: Missing posts

The server name is still r2-dallas. The hardware and IP have changed (174.121.162.194 to 143.95.239.63). http://www.site5.com/support/uptime/r2-dallas/ Again, let me clarify. This isn't my website or forum, I just host it for vic. And I don't have the time to get involved in the operation unless it'...
by Plasma
Jul 03, 2016 0:38
Forum: Community Discussion
Topic: Missing posts
Replies: 25
Views: 2597

Re: Missing posts

Ok let me clarify some things. I'm not trying to paint anyone as ungrateful, or demand thanks or donations. Just giving my perspective. As I said before, the most recent downtime was due to the server moving and the DNS being outdated. I apologize for this. This is obviously not a regular occurrence...
by Plasma
Jul 02, 2016 3:43
Forum: Community Discussion
Topic: Missing posts
Replies: 25
Views: 2597

Re: Missing posts

Sure, you can talk about possible improvements if you're willing to pay $70/month out of your own pocket for VPS hosting. I have hosted the freebasic.net domain and website for 11 years entirely on my dime. Only vic and a couple others have ever thanked me. The rest of the time it's the peanut galle...

Go to advanced search